Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde 2 adet Finans Laboratuvarı Açılıyor.

Öğrencilerin derslerde edindikleri teorik bilgileri uygulama ile birleştirmelerini sağlamak hedefi doğrultusunda kurulan laboratuvarların açılışı 30 Nisan 2019 Salı günü Saat 13.30’da Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Murat Demircioğlu Konferans Salonu’nda Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Bahri ŞAHİN ve Sayıştay Başkanı Sayın Seyit Ahmet BAŞ’ın katılımlarıyla gerçekleştirilecek.

MGA yazılım ve Finnet Elektronik Yayıncılık Şirketlerinin desteğiyle kurulan finans laboratuvarları aracılığıyla öğrenciler, gerçek veriler ile makroekonomik gelişmelerin analiz ve yorumlanması yanında şirket değerlemesi ve finans piyasalarından menkul kıymet alımı gibi konularda beceri kazanacaklar ve Türk Sermaye Piyasalarında faaliyet gösteren borsalarda işlem gören hisse senetleri, varantlar, borçlanma araçları, türev ürünler (vadeli sözleşmeler, opsiyonlar vb.) ve emeklilik ve yatırım fonları gibi fonlar ile ilgili veriler ile finansal varlık ihraç eden veya finansal  varlıkları piyasalarda işlem gören firmaların ilk işlem gününden itibaren mali tablo verilerini, ekonomik değerlerini etkileyebilecek haber ve bildirimlerini ve TCMB tarafından yayınlanan makroekonomik verileri analiz etme ve değerlendirme fırsatına sahip olacaklar. Bu bağlamda Thomson Reuters gibi belli başlı kurumların ulusal ve küresel veri tabanlarından yararlanılacaktır.

Sayıştaş Başkanı Sayın Seyit Ahmet BAŞ’ın “Muhasebe-Denetim Mesleği Geçmişi, Bugünü ve Geleceği” konulu konuşmasının yanı sıra, Sayın Ahmet MERGEN, Sayın Doç.Dr. K. Evren BOLGÜN ve Sayın Üzeyir DOĞAN’ın Türk Finans sektörü ile ilgili uygulamaya yönelik sunumlarının yer alacağı açılış törenine katılımınızdan mutluluk duyacağız.

1556294608_FİNANS 1.jpg
,1556294624_FİNANS.jpg