Stratejik Araştırmalar Merkezi Paneli

Stratejik Araştırmalar Merkezi etkinlikleri kapsamında 02.10.2019 Çarşamba günü Fakültemiz Prof.Dr.Murat Demircioğlu konferans salonunda “Türkiye’de Göçmenler: Karşılaştırmalar ve Deneyimler” konulu bir panel düzenlenmiştir. Moderatörlüğünü Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Pınar Büyükbalcı’nın gerçekleştirdiği panelde katılımcılardan Maltepe Üniversitesinden Dr. Hasret Saygı, Iraklı Türkmen göçmenlere yönelik yaptığı araştırmada “kadın algı” boyutuna yönelik bulgularını bizimle paylaşmıştır. Bursa Teknik Üniversitesinden Dr. Öğr. Üy. Selda Adiloğlu ve Arş. Gör. Sercan Eklemezler Bursa yöresindeki Yörük göçmenlere ve Makedonya-Kosova bölgesindeki göçmenlerle ilgili araştırma sonuçlarını paylaşmış ve kadın göçmenlerin emek piyasasına katılımını ele almışlardır. Son olarak, Marmara Üniversitesinden Prof. Dr. Dilek Zamantılı Nayır KOSGEB ile ortak yürüttüğü proje hakkında bilgi vermiş. Suriyeli göçmen girişimcilerin iş kurma sürecine ilişkin bilgi aktarmıştır. Bu çerçevede özellikle “brikolaj” stratejilerini değerlendirmiştir. Panelimiz Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Kenan Aydın, Stratejik Araştırmalar Merkez Müdürü Prof. Dr. Meral Uzunöz, BALKAR Merkez Müdürü Prof. Dr. Mehmet Hacısalihoğlu, Stratejik Araştırmalar Merkez Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Asuman Oktayer,  Fakültemiz öğretim üyeleri ve değerli öğrencilerimizin yoğun katılımı ile gerçekleştirilmiştir.